måndag 11 december 2017

Karrégryta

En gryta som räcker till många.

Svensk skivad fläskkarré till bra pris blev söndagens middag.

Karrégryta 8 portioner

1,8 kg fläskkarré
ca 100 gram rökt sidfläsk
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 dl riven morot
1 dl riven rotselleri
1 dl rivet äpple
5 dl vitt vin (torrt)
2 msk kalvfond
½ dl sojasås
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
Salt och peppar
(mjöl/majsena)

Servering
Svamp
Sidfläsk
Persilja




Skär köttet i 2x2cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta,
krydda med salt och peppar.
Skala och hacka lök, vitlök, tärna fläsket, tillsätt i grytan. (spara lite fläsk till serveringen).
Häll på vin, sojasås och kalvfond och de rivna grönsakerna. Låt grytan koka/sjuda med lock
tills köttet är mört ca 45 minuter. 
Rör ner grädde och créme fraiche och red av med lite mjöl eller majsena.
Stek ihop fläsk och svamp, tillsätt hackad persilja.

Jag serverade grytan med rotfruktsmos och toppade med svampröran.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar