lördag 12 november 2016

Flygande Jacob

Kommer ni ihåg den gamla klassikern flygande Jacob? 
En populär kycklingrätt på 70-talet.
Oftast använder man grillad kyckling men jag har valt att använda kycklinglårfilé som jag har fyllt med soltorkade tomater och sen rullat in i bacon. 


Flygande Jacob 4 portioner
Ugn 150 grader

Ca 600 gram kycklinglårfilé
1 pkt  bacon
Soltorkade tomater

Sås
1 Schalottenlök
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl cremé fraiche
Ca ½ dl chilisås
1-2 pressade vitlöksklyftor
2-3 msk sweetchili sås
1 msk kycklingfond
Salt
Peppar
2 bananer
Chiliflakes
Curry
1 dl salt jordnötter



Lägg skivor av bacon på en skärbräda, lägg ett kycklinglårfilé ovanpå baconet.
Krydda med salt och peppar. Fördela strimlad soltorkad tomat på varje kycklingfilé.
Rulla sedan ihop kycklingen tillsammans med baconet.
Bryn kycklingen i olja/smör i en stekpanna. Låt steka klart i ugnen
till en innertemperatur på 63 grader.
Sås
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja/smör i en kastrull utan att den tar färg.
Tillsätt vinet och låt drygt hälften koka bort. Häll i grädde, cremé fraiche, fond,
chilisås och sweet chili sås. Låt såsen koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skala och dela bananerna på längden, stek bananerna i smör/olja krydda med chiliflakes och curry.
Servera kycklingen med kokt ris, sås, bananer och toppa med salta jordnötter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar