tisdag 11 december 2018

Isterbandsgratäng

Isterband är klassisk husmanskost som ofta äts med stuvad potatis och rödbetor.

I det här receptet har jag gjort en gratäng som bland annat innehåller kokt potatis.

Isterbandsgratäng 4 portioner
Ugn 200 grader

Ca 900 gram kokt skivad (fast) potatis
2 gula lökar
4 isterband
1.5 dl Grädde
1,5 cremé fraiche
1 dl mjölk
ca 100 gram riven ost
Salt, peppar
Olja/smör

Skär upp isterbanden, dra av skinnet, hacka dem grovt.
Fräs isterband och lök i smör/olja i några minuter.
Varva skivad potatis med isterbandsröran och riven ost.
Vispa ihop grädde och cremé fraiche krydda med salt och peppar.
Häll på gräddblandningen.
Gratinera i ugn ca 20-25 minuter.


Servera med rödbetor, kapris och grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar