Sensommar, betyder massor av rotfrukter som man kan göra
mycket gott med
Denna sallad är gjord på rostade morötter och apelsin.
Rostad morotssallad med apelsin 4 portioner
Ugn 225 grader eller
180 grader varmluft
1 kg morötter
Olja
Salt, peppar
Tvätta och dela ner morötterna i mindre bitar.
Lägg morötterna på en plåt ringla över olja, krydda med
salt och peppar.
Rosta morötterna i ugnen ca 15-20 minuter.
Dressing
2 msk pressad citron
4 msk pressad apelsin
½ dl olja
1 tsk honung
½ hackad chili
½-1 tsk riven färsk ingefära
Salt, peppar
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och
peppar.
Servering
1 apelsin, skalad och
skivad
1-2 msk strimlad gräslök
Ruccolasallad
Rostade pumpafrön
Lägg upp de rostade
morötterna på ett serveringsfat, blanda ner sallad och gräslök.
Ringla över dressing och
toppa med rostade pumpafrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar