Så här kommer receptet!
Jag har tidigare använt mig av samma grund på pizza men då toppat med potatis och vedrökt karré bland annat.
Pizzadeg ca 4 portioner
Ugn 230-250 grader
25 gram jäst
2 dl ljummet vatten
1 msk olja
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special
Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Rör i olja, salt och
större delen av mjölet.
Knåda eller låt degmaskinen arbeta degen smidig. Låt jäsa
minst 1 timme, gärna mer.
(Jag gör degen på morgonen och låter den jäsa i kylskåpet
till kvällen)
Kavla eller tryck ut till en tunn degplatta (eller
flera).
Fyllning
Rör ihop:
100 gram Västerbottenost
100 gram Philadelphiaost
100 gram crème fraiche
(1-2 rivna/pressade vitlöksklyftor)Blanda alla ingredienser smaksätt eventuellt med pressa vitlök.
Kavla ut pizzadegen, bred på ostmassan.
Grädda ca 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg
på kanterna. Låt svalna något.
Servering
Färska räkor
Stenbitsrom
Dill
Ärtskott
Toppa pizzan med färska räkor, stenbitsrom, aioli, ärtskott och färsk dill.
Aioli
Ca 1-1½ dl Majonnäs
1-2 pressade vitlöksklyftor
Ca 1 msk hackad dill
Pressad citron
Salt, peppar
Rör ihop alla ingredienser, smaka av med salt, peppar och
pressa citron
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar