Vi har varit dåliga på att äta fisk i vår familj när barnen bodde hemma, många gånger berodde det på att barnen inte ville eller "inte" tyckte om fisk. Men idag när alla barn är utflugna äter vi fisk nästan varje vecka. Den här fiskgrytan är smaksatt med saffran och även fått lite sting av sambal oelek.
Jag serverad bröd till min gryta men vill man ha en matigare gryta kan man koka med tärnad potatis eller servera kokt potatis till.
Jag serverad bröd till min gryta men vill man ha en matigare gryta kan man koka med tärnad potatis eller servera kokt potatis till.
Fiskgryta med saffran
4 portioner
Ca 600 gram fisk
(Torsk, lax)
1 Purjolök
1 liten Fänkål
2 vitlöksklyftor
2-3 tomater (beroende på storlek)
1 pkt Saffran
3 dl vitt vin
3 dl grädde
2 msk fiskfond
Salt, peppar
(sambal oelek)
Kräftstjärtar
Strimla purjolök och fänkål, tärna tomaterna, hacka
vitlöken.
Fräs lök, vitlök och fänkål i en gryta utan att det tar
färg.
Tillsätt tomater och saffran och låt fräsa ytterligare
några minuter.
Häll i vin, grädde och fiskfond. Låt såsen koka under
lock ca 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar. vill ni ha mer sting i
soppan smaksätt
med 1-1½ tsk sambal oelek.
Dela fisken i bitar och lägg ner den i såsen, låt sjuda
ca 5 minuter.
Vänd försiktigt ner kräftstjärtarna innan servering.
Servering
Dill
Persilja
Sockerärtor
Citron (skalet)
Strimla sockerärtor
Hacka dill och persilja
Blanda grönsakerna
Smaka av med rivet citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar