måndag 9 juli 2012

Söndagsmiddag i Hagbacken!

Tiden på Borensbergs Gästgivaregård börjar lida mot sitt slut, vi har nu endast tre veckor kvar men det är de jobbigaste veckorna på hela året.
Efter helgens jobb kändes det skönt att komma hem söndag eftermiddag och få laga och äta sin egen mat.
Den här årstiden kan man verkligen frossa i nyskördade grönsaker och färska jordgubbar är ett måste. Här har jag marinerat dem i råsocker och den italienska likören Limoncino (citronlikör).


Förrätt
Blomkålscremé med brynt smör och knaperstekt bacon.

Blomkålskräm
Bryt blomkålen i buketter, bryn den i en kastrull tillsammans med en lök utan att det tar färg. Tillsätt en skvätt vitt vin och grädde.
Låt småkoka på låg temperatur tills blomkålen är mjuk.
Mixa den slät. Krydda med salt och peppar.



Varmrätt
Biff med rödvinssås och nyskördade kantareller.
Till det serverade jag råstekt färsk potatis och färska Haricot Verts.


Kantarellerna har min mamma plockat. Tänk den dag hon inte orkar gå i skogen längre.






Dessert
Marinerade jordgubbar och glass. Toppat med grädde och musli strössel.

Strössel
Smält smör i en stekpanna tillsätt råsocker och musli, stekt på låg värme så att sockret smälter i hop med muslin. Stjälp upp och låt kallna.

1 kommentar:

  1. Haha Jag fick mycket större kantareller av mormor när vi var där :)

    SvaraRadera