fredag 31 maj 2013

Hotell Steinbock

Då var vi äntligen på väg!
Efter ett dygn i bilen kom vi till vårt första stopp på denna semesterresa, ett hotell i norra Italien.
Hotellet påminde om ett gammalt kloster, med små stenbelagda gångar mellan rummen.






















Restaurangen blev tilldelad Michelinstjärnor 2009 och har sen dess behållt dem.                                    
 
 
Maten vi blev serverade var bland det bästa vi har ätit.
Tyvärr kan jag inte skriva ner menyn, de var inte vana med gäster om önskade en meny på enelska.
Alla som bodde på hotellet var tyskar eller italienare. De hade inte haft många svenskar som gäster.
 
Entré                                                                                                                                                                       

Vi tror att det var något slags viltkött kanske Hjort som tillagads på låg temeratur länge, men det fanns även krispig lök i grytan. Över grytan var det potaismos. Potatismoset var det fluffigaste moset jag någonsin ätit.
Det var supergott!!


















Förrätt
Fisk tillagad på flera vis.
Serverad med sparris, söta tomater och en tomatdressing.



















Carpaccio! Men inte som vi är vana att äta den. Här var köttet tillagat på något vis. Den serverades med tunnt skivad svamp, dressing och en salladsblandning.




















Varmrätt
Kavfilé, ärtgrönt potatismos och färsk sparris.
Kalvfilén var bland det möraste kött vi ätit, det smälte i munnen.





















Det kändes skönt att krypa ner i sängen för en hel natts sömn..
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar