4 port
5 äpplen
0,5-0,75 dl socker
(sockermängden kan variera, beroende på vilka äpplen ni väljer)
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
Citron
- Skala och klyfta äpplena, pressa lite citron över dem
- Blanda socker, kanel och kardemumma i en påse.
- Lägg i äpplena i påsen och skaka så alla klyftor täcks med sockret
och kryddorna. - Stjälp ut äpplena i en form, stek äpplena i ugnen på 175 gr ca 10-15 min
tills de är mjuka, känn med en sticka.
1 dl vetemjöl
1 dl rostad kokos
1 dl Havregryn
1 dl rostade och grovt hackade hasselnötter
3 msk socker
100 gr smör
- Blanda snabb ihop allt till en smulig deg
- Platta ut eller strö degen på ett bakplåtspapper
- Grädda degen 8-10 min i 200 gr
(håll koll, degen bränns lätt) - Låt kallna något, krossa eller smula degen.
- Häll ut vaniljsås på ett fat, lägg på de något avsvalnade äpple klyftorna
gärna i en ring.Strö sedan smuldegen runt. - Servera!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar