Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen.
Här får ni ett recept på enkel och god vardagsmat.
4 portioner.
ca 600 gram kassler
500 gram fryst/tinad broccoli (1 påse)
(riven ost)
Strimla kassler och stek den snabbt i lite olja/smör.
Lägg kasslern i en form.
Häll den tinade broccolin i ett durkslag, kram försiktigt ur lite vätska. Blanda ner den i kasslern.
sås
50 gram smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
100-150 gram smakrik ädelost
salt och peppar
Fräs mjölet i smöret i en kastrull till en jämn smet.
Häll i mjölken och låt koka ihop under omrörning
Smaka av med salt och peppar.
Dra kastrullen från värmen och smula ner ädelosten
Häll såsen över kasslern/broccoli och gratinera i ugn på 200 till den fått lite färg.
Strö eventuellt över lite riven ost före gratineringen.
Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar