torsdag 31 juli 2014

Kassler och Broccoligratäng med smak av ädelost


Nu börjar semestrarna ta slut för många och allt återgår till det vanliga igen. 
Här får ni ett recept  på enkel och god vardagsmat. 

4 portioner.
ca 600 gram kassler
500 gram fryst/tinad  broccoli (1 påse)
(riven ost)

Strimla kassler och stek den snabbt i lite olja/smör.
Lägg kasslern i en form.
Häll den tinade broccolin i ett durkslag, kram försiktigt ur lite vätska. Blanda ner den i kasslern.

sås
50 gram smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
100-150 gram smakrik ädelost
salt och peppar







Fräs mjölet i smöret i en kastrull till en jämn smet.
Häll i mjölken och låt koka ihop under omrörning 
Smaka av med salt och peppar.
Dra kastrullen från värmen och smula ner ädelosten
Häll såsen över kasslern/broccoli och gratinera i ugn på 200 till den fått lite färg. 
Strö eventuellt över lite riven ost före gratineringen.
Servera gratängen med potatis, gärna stekt eller ugnsrostad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar