onsdag 1 april 2015

Kalkonsallad

Kalkon är gott och nyttigt!

Den tillagas på samma vis som kyckling. Viktigt är att man inte översteker den för då blir den torr och tråkig.

Jag tillagar kalkonfilé på 150 grader till den har en innertemperatur av 63 grader. Då är köttet lite lätt rosa och fortfarande saftigt. Det är viktigt att man låter köttet vila innan det skär upp.


Kalkonsallad
4 portioner
Ca 250 gram stekt kalkonfilé
1-2 huvuden Romansallad(beror på storleken)
2 paket bacon
Olja
Brödkrutonger

Skölj och dela salladen i mindre bitar.
Stek bacon knaprigt, låt rinna av.
Stek bröd gyllenbrunt i olja i en stekpanna eller i ugnen. Krydda gärna brödet med lite vitlökspulver.










Dressing
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2-2 ½ dl rapsolja
Salt
Peppar
Pressad citron
ca ½ rivet syrligt äpple

Vispa ihop äggulor, senap och vinäger.
Tillsätt olja droppvis under vispning.
Smaka av med salt, peppar och citron.
Blanda till sist i rivet äpple.
Blanda dressingen med salladen.
Lägg upp salladen i djupa tallrikar.
Lägg kalkon, bacon och brödkrutonger.

Det går bra att byta ut äpple mot päron och smula i lite grönmögelost.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar