Vi valde en sammansatt meny där det ingick flera förrätter, en varmrätt och några desserter.
Allt för 18 euro.
Melonsoppan serverades till förrätt med jordgubbscoulis och lufttorkad skinka. Det var så gott med den kalla soppan i värmen så jag bestämde mig för att återskapa soppan när jag kom hem till mina kastruller.
Det är svårt att skriva exakt hur mycket som behövs av ingredienserna, allt beror lite på hur mogen och söt melonen är. Det bästa är att ni smakar er fram.
1 mogen honungsmelon
ca 1,8 kg
½-1 liten schalottenlök
Saften från en citron
(1 tsk honung/socker)
½-1 salt
Peppar
½-1 tsk Sambal oelek
Mixa melonen i en matberedare tillsammans med pressad citron.
Smaka av med salt, peppar, sambal oelek och eventuellt lite socker. Kan behövas lite socker om melonen är lite omogen för att få fram smaken.
Låt soppan bli riktigt kall innan den serveras.
Tänk på att styrkan från sambal oelek framträder skarpare när soppan är kyld.
Jordgubbscoulis
4-5 jordgubbar
1 msk florsocker
Mixa ihop jordgubbar och florsocker
Häll upp soppan i kalla glas och toppa med jordgubbscoulis, parmaskinka och lite rostade frön/nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar