Men sista åren har jag faktiskt kokat in egna, inte alls svårt, bara kladdigt när man skalar dem, brukar bli rödbetssaft överallt.
Tror boken var tryckt i början av sextio-talet.
Finns till och med uträknat hur mycket man sparar att konservera själv.
Recept på inlagda rödbetor
En verkligt ekonomiskt och omtyckt inläggning,
som det går att läsa i recepthäftet.
2 kg späda rödbetor
1 liter falu matättika
Blanda en liter av kokvattnet med två grader 24 % ättika (markeringar på kanten av flaskan)
½ msk salt
5 dl socker
15 kryddnejlikor
10 vitpepparkorn
1 bit pepparrot
Borsta och skölj rödbetorna. Koka dem till hälften färdiga.
Spola dem med kallt vatten och skala dem. Koka upp
ättika, salt, socker, nejlikor och pepparkorn. Lägg i
rödbetorna i lagen och koka dem mjuka. Fyll dem på små krukor
eller burkar. Skala pepparroten, skär dem i skivor och fördela dem
bland rödbetorna. Häll på lagen och stäng burkarna förvara svalt och mörkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar