Strömming är en älskad lite fisk av många. Jag har haft lite svårt för den men det beror mest på benen, även om man köper rensad strömming finns det lite ben kvar. Under åren vi hade Borensbergs Gästgivaregård hade vi strömming alltid på menyn. Och vet ni? Det var strömming vi sålde mest av jämte hamburgare. Jag trodde kocken skämtade när han sa att vi skulle ha strömming på menyn.
Ännu mer förvånande var att det var många yngre som åt strömming.
I det här receptet har jag fyllt strömmingen med skånsk senap, dill, kapris och en liten skiva kallrökt lax. Lite lyxigare vardagsmat..
4 portioner
Ca 600 gram strömmingsfiléer
Skivor av kallrökt lax
Ca 4 msk Grovkornig senap (skånsk)
Dill
1-2 msk kapris
Rågmjöl/skorpmjöl
Salt
Rör ihop senap med dill och kapris
Lägg hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan neråt.
Bred på senapsröra, lägg på en liten skiva lax.
Lägg på resterande filéer med skinnsidan upp.
Vänd strömmingen i grovt rågmjöl eller skorpsmulor.
Stek dem ca 3 minuter på varje sida i smör.
Krydda eventuellt med salt (kaprisen tillför sälta)
Servera med potatismos, ärtor, skirat smör och rårörda lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar