Fläskfilé marinerad med asiatiska smaker är lätt att laga
och passar utmärkt att servera kall med en fruktig salsa på vårens buffébord.
Eller tillsammans med wokade grönsaker, nudlar eller ris.
Marinerad
fläskfilé med salsa.
4 port
Ugn 150 grader
Ca 600 gram fläskfilé
Marinad
1 dl japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk pressad lime
1 msk honung
1 röd hackad chili
1 msk vitlökspulver
Ca 1 msk riven ingefära
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Putsa filén, lägg den sen i marinaden och låt
den ligga minst 6 timmar.
Bryn filén runt om i smör/olja, flytta filén till en ugnsform
stek i ugn till filén har en innertemperatur av 63
grader.
Ta ut köttet och låt det vila ca 10 min innan det skivas
upp.
Sila ner marinaden i en kastrull och koka ihop till en
simmig sås.
Ringla marinaden över köttet.
Salsa
2 tomater
½-1 mango
2 salladslökar
1 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
Koriander eller persilja efter smak
Pressad lime
(Olivolja)
Salt
Peppar
Dela, kärna ur och tärna tomater, chili och mango.
Skala och hacka vitlöken, strimla salladslöken
Blanda samman alla ingredienser.
Smaka av med lime, salt, peppar och eventuellt olja
Blanda till sist ner koriander/persilja.
Servera filén på
en bädd av grönsaker, sallad och toppa med marinad och salsa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar