tisdag 21 mars 2017

Marinerad fläskfilé

Fläskfilé marinerad med asiatiska smaker är lätt att laga och passar utmärkt att servera kall med en fruktig salsa på vårens buffébord. Eller tillsammans med wokade grönsaker, nudlar eller ris.

Marinerad fläskfilé med salsa.
4 port

Ugn 150 grader

Ca 600 gram fläskfilé

Marinad
1 dl japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk pressad lime
1 msk honung
1 röd hackad chili
1 msk vitlökspulver
Ca 1 msk riven ingefära
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Putsa filén, lägg den sen i marinaden och låt
den ligga minst 6 timmar.







Bryn filén runt om i smör/olja, flytta filén till en ugnsform
stek i ugn till filén har en innertemperatur av 63 grader.
Ta ut köttet och låt det vila ca 10 min innan det skivas upp.
Sila ner marinaden i en kastrull och koka ihop till en simmig sås.
Ringla marinaden över köttet.

Salsa
2 tomater
½-1 mango
2 salladslökar
1 röd chili
1-2  vitlöksklyftor
Koriander eller persilja efter smak
Pressad lime
(Olivolja)
Salt
Peppar
Dela, kärna ur och tärna tomater, chili och mango.
Skala och hacka vitlöken, strimla salladslöken
Blanda samman alla ingredienser.
Smaka av med lime, salt, peppar och eventuellt olja
Blanda till sist ner koriander/persilja.


Servera filén på en bädd av grönsaker, sallad och toppa med marinad och salsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar