Så enkel och så gott..
Fyllda kycklingfiléer serverad med pasta, en rätt som passar till både vardag och fest.
Kyckling med smak av Italien
4 portioner
Ugn 150 grader
400 g Pasta
Pappardelle
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Häll av pastan, spara lite av pastavattnet.
4 kycklingfiléer
4 skivor bacon
1 dl gröna oliver
4-5 soltorkade tomater i olja
1-2 vitlöksklyfta
200 g Philadelphia ost
2-3 dl grädde
Salt
Peppar
Smör/olja
Pastavatten
Hacka ner oliver, tomater, vitlök och blanda ner det i
osten.
Skär ett snitt i varje kycklingfilé och fyll med oströran
(ca 1 msk)
Linda därefter in kycklingfilén i bacon.
Bryn kycklingfiléerna i olja/smör några minuter på varje
sida i en stekpanna,
Krydda filéerna med salt och peppar.
Lägg över kycklingfiléerna i en form och stek färdigt i
ugnen på 150 g eller till den har en innertemperatur på
ca 68 g
Låt kycklingfiléerna vila innan de skärs upp.
Blanda den resterande oströran med grädde i en kastrull,
låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med den kokta pastan, späd eventuellt med
pastavatten.
Dela kycklingen och servera den ovanpå pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar