Jaha då var det åter måndagsmorgon, ibland känns det som om det bara är det.
Vart tar tiden vägen egentligen?
Den här helgen har vi förberett tomten för vintern, alla blomkrukor är tömda och allt som är frostkänsligt har burits in. Det känns skönt när man har betat av några måsten..
Pasta, jag återkommer ofta till det. Men det är snabbt och smidigt att laga när man har tidsbrist.
I det här receptet har jag använt mig av högrevsfärs, vilket gör röran mer matig men det funkar givetvis med nöt- eller blandfärs.
Köttfärsröra
Vart tar tiden vägen egentligen?
Den här helgen har vi förberett tomten för vintern, alla blomkrukor är tömda och allt som är frostkänsligt har burits in. Det känns skönt när man har betat av några måsten..
Pasta, jag återkommer ofta till det. Men det är snabbt och smidigt att laga när man har tidsbrist.
I det här receptet har jag använt mig av högrevsfärs, vilket gör röran mer matig men det funkar givetvis med nöt- eller blandfärs.
Köttfärsröra
4 portioner
ca 500 gram högrevsfärs
1 lök
2 msk tomatpuré
2-3 st vitlöksklyftor (eller mer)
1 dl riven rotselleri
1 dl vitt vin
6-7 st soltorkade tomater i olja
400 gram krossade tomater (1 burk)
1-2 tsk sambal oelek
2 msk kalvfond
ca 1 msk honung
ca 1 dl grädde
Olja
Salt, peppar
Skala och hacka lök och vitlök
Fräs färsen i olja i en gryta tills vätskan kokat bort.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ytterligare någon minut.
Blanda ner lök och rotselleri, häll på vinet.
Mixa ihop krossade tomater med soltorkade tomater,
sabal olek och kalvfond.
Tillsätt tomatblandningen i grytan.
Låt puttra 15-20 minuter späd eventuellt med lite vatten.
Smaka av med honung och eventuellt mer salt och peppar.
Rör till sist ner grädden.
Rör till sist ner grädden.
Blanda ner den kokta pastan i köttfärsröran.
Servering
Parmesanost
Ruccolasallad
Olivolja
Servera pastan på varma tallrikar toppa med ruccolasallad,
ost och ringla över någon god olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar