söndag 12 februari 2012

Pasta med rökt sidfläsk




Fredagskvällen blev det middag med vänner. Vi hade lovat att bjuda på pasta och rödvin. Den här pastarätten har skapats efter att vi ätit något liknande på en semester i Italien. Den tar inga tider att göra och är underbart god. Jag tycker om att blanda pasta med endast olivolja, persilja och vitlök. I bland använder jag även lite färsk chili och givetvis mycket parmesanost.

Pasta med rökt sidfläsk
Pasta
En bit rökt sidfläsk eller bacon
Paprika
Sugarsnaps eller sockerärtor
olivolja, persilja, vitlök

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Tärna ner sidfläsket, stek fläsket tills mycket av fettet har försvunnit, sila bort fettet.
Tärna ner paprika och skär bönorna i mindre bitar. Blanda med fläsket i stekpannan.
Grönsakerna blir färdiga av värmen från fläsket.
Mixa olivolja persilja och vitlök.
Riv parmesan grovt (Ska vara ganska mycket ost)
Sila av pastan. Spola inte pastan i kallt vatten.Blanda pastan med fläsk, grönsaker parmesan och olivoljan.
Servera!


Lördag tillbringade vi tillsammans med vänner på Vincontoret i Tidaholm.
Kvällen började med vinprovning av Amaroneviner, efter det blev det ett besök i vinkällaren. Kvällen avslutades med  en trerätters middag med tillhörande vin. Tyvärr var maten av varierande kvalité. Men helhetsintrycket av kvällen är bra.

Fräscht och gott!

Smaklöst




Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar