torsdag 28 juni 2012

Strömming!

Denna lilla fisk som har så mycket (små)ben så det känns som att äta en nåldyna..
Strömming är ofta billigt att köpa och den går att äta både varm och kall.

På Gästis har vi den på sommarmenyn.
Stekt strömming med potatismos skirat smör och rårörda lingon. Tänk! Det är en av rätterna som vi säljer mest av under sommarmånaderna. När kocken sa att vi skulle ha den på menyn, så var min första kommentar, "Vem fan går ut och äter stekt strömming?" Den meningen har jag fått äta upp många gånger.
Det är inte bara vi svenskar som gillar denna lilla fisk, den är även populär bland de utlänska turisterna.

Åren med Gästis har gett mig en större medvetenhet när det gäller våra egna mattraditioner. Det är viktigt att vi försöker bevara dem, att lära våra barn laga vanlig husmanskost. Därför inte sagt att vi inte kan äta eller blanda in andra länders mat i vår mat.

Här har jag fyllt strömmingen med en skiva kallrökt lax..

Tallriken är en av alla mina loppisfynd.




Servera den på en bit bröd tillsammans med sallad, kokt ägg och en dressing gjord på majonäs med smak av citron, dill och kapris.

TIPS!
Byt ut brödet mot kall skivad färsk potatis.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar