Den passar utmärkt att servera till fläskfilé, fläskytterfilé, kotletter och kalvkött.
Under en viss tid hade vi den även på menyn på Gästis. Där serverade vi den med helstekt fläskfilé.
Det var många gäster som ville ha receptet efter att ha ätit den.
Sherrysås
1 dl Sherry
1 stor Charlottenlök eller ½ gul lök
3 dl Grädde
1 msk Kalvfond
ca 1 tsk Salt
Peppar
Blötlägg russina i Sherry (gärna några timmar)
Skala och hacka löken
Fräs löken i olja.
Tillsätt russin/sherry, låt en del av vätskan koka bort.
Tillsätt därefter grädde, kalvfond och låt såsen småkoka ca 10 min.
Mixa såsen slät och krydda med salt och peppar.
Supergod!!!!! Tack för denna! A keeper!
SvaraRaderaSkoj att du hittat min blogg och att du lagar recept från den. Såsen är mumsig!
Radera