tisdag 17 september 2013

Monikas snabba köttfärssås

Köttfärssås ska puttra länge på spisen så att alla smakar sätter sig om du frågar en italiensk husmor, men ibland har man inte tid eller ork till det, igår var det en sådan dag. När jag kom hem var jag trött och hungrig så det fick bli en snabb variant. Det enda jag längtade till var att sjunka ner i soffan en stund och slötitta på TV:n.


















4 port
500 gr Köttfärs/Blandfärs
1 st stor gul lök
1 stor King solo vitlök
1 burk krossade tomater
5-6 st soltorkade tomater i olja
1-2 msk kalvfond
1-2 msk soya
ca 1½ dl vattem
(En skvätt grädde)
Salt
Peppar
ca 1½-2 msk oregano (torkad)
olja/smör
  • Börja med att skala och hacka löken, fräs i olja till den är mjuk.
  • Tillsätt färsen och stek tills färsen är genomstekt
  • Mixa krossade tomater, soltorkade tomater, vitlök, kalvfond, soya och torkad oregano
    i en matberedare eller mixer.
  • Tillsätt tomatblandningen i köttfärsen.
  • Späd med vatten
  • Låt köttfärssåsen koka medans pastan kokar.
  • Späd eventuellt med en skvätt grädde för en rundare smak.
Ett tips!
Skala och hyvla ner en morot i pastan innan vattnet ska hällas av.
Servera köttfärssåsen med pasta och riven eller hyvlad parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar