Kanske något för sommarens fester.
ca 65-70 mini pavlova
3 äggvitor
pressad citron
100 g strösocker
75 g florsocker
- Vispa äggvitorna med några droppar citron,
citron gör så att skummet stabiliserar sig. - Tillsätt strösockret en matsked i taget i marängsmeten,
vispa ordentligt mellan varje gång. Fortsätt vispa ytterligare tre minuter
när allt socker är tillsatt. Annars kan smeten förlora sin volym. - Vänd sedan ner florsockret i marängsmeten med hjälp av en spatel.
- Spritsa eller skeda ut marängsmeten på en plåt, använd en sked och gör en
grop i marängen för fyllningen. - Grädda i ugn 100 g varmluft/120 g vanlig ugn i ca 30 min, ha koll på dem så de inte mörknar.
tiden kan variera beroende på ugn. - Fyll marängerna med en klick lemon curd och toppa med grädde och hallon.
Lemoncurd finns att köpa färdigt på burk men jag kokar min egen.
1.5 dl färskpressad citronjuice (ca 3 citroner)
2 msk citronskal, finriven
2 st ägg
2 dl strösocker
75 g smör rumsvarmt
- Pressa citronerna, finriv skalet.
- Vispa ihop ägg och socker i en kastrull
- Vispa in citronjuice och skal.
- Värm på på medelvärme och rör i smöret.
- Värm på medelvärme under kraftig vispning till en
tjock kräm, se till att den inte blir för varm så att äggen koagulerar. - Dra av från värmen, låt svalna
- Förvara lemoncurd i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar