Passar utmärkt att servera i små glas på buffébordet.
Här har jag serverat soppan med marinerade räkor.
4 port.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl gröna ärtor
2 msk grönsaksfond/buljongtärning
2 dl vitt vin
6 dl vatten
2 dl grädde
salt
peppar
olja/smör
- Skala och hacka lök och vitlök
- Fräs löken i smör/olja utan att den tar färg
- Tillsätt vinet och låt det reducera något.
- Häll i ärtor, vatten och fond, låt koka tills ärtorna är mjuka ca 10 min
- Mixa soppan slät, sila soppan om du inte vill ha ärtorna kvar.
- Häll i grädde och låt soppan koka upp igen
- Krydda med salt och peppar.
Marinerade räkor
2 dl skalade räkor, gärna färska
3-4 msk sweet chili sås
Gräslök
1 lime
salt
- Blanda räkorna med sweet chili såsen
- Hacka gräslök och rör ner det i räkorna
- Pressa i lite limejuice, (smaka er fram)
- Krydda eventuellt med lite med salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar