4 port.
4 medelstora potatisar av fast sort
2 hårdkokta ägg
1 burk matjessill ca 200 g
1½-2 msk sillspad
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
½-1 msk skånsk senap
(smaka er fram)
Salt och peppar
2 skivor grovt rågbröd (Rågkusar)
Smör
- Koka potatisen till den är mjuk, låt kallna
- Tärna potatis, ägg och matjessillen
- Blanda potatis, ägg och sill med övriga ingredienser.
- Krydda eventuellt med salt och peppar.
- Låt gubbröran vila i kylskåp, gärna några timmar så smakerna
hinner sätta sig. - Smält smör i en stekpanna till det är gyllenbrunt (inte bränt)
- Dela rågbrödet i mindre bitar och stek dem i smöret
tills de ät knapriga. - Servera gubbröran tillsammans med brödbitarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar