onsdag 28 maj 2014

Kassler under fruktigt täcke

Mat för lata sommardagar.

Kassler under fruktigt täcke.





4 portioner
ca 600 gram kassler
½-1  röd paprika
½-1  grön paprika
1 liten purjolök
1-2 vitlöksklyftor
250 gram mango eller ananas
(fryst går också bra)
3 dl grädde
ca ½ dl  sweetchili saus
salt, peppar
Riven ost

Skiva kasslern. bryn den snabbt i olja eller smör i en stekpanna.
Lägg över kasslern i en form
Skala och hacka vitlöken, skiva ner paprika, purjolök
Fräs vitlök, paprika och purjolök i olja.
Blanda i den tärnade mangon
Lägg de frästa grönsakerna ovanpå kasslern.
Vispa grädden något, smaksätt med  sweetchili saus, salt och peppar. Blanda gärna i riven ost.
Gratinera i ugn på 225 grader 15-20 minuter.

Servera med färsk potatis eller ris.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar