Vi grillar ofta kött, men ibland är det gott att bryta av med något annat.
Är det något jag lärde mig under min tid i Sveriges mästerkock så var det tillagningstemperaturer på kött och framförallt fisk.
Tänk vad mycket godare fisken blir när man sänker tillagningstemperaturen.
4 portioner
Ca 600 gram färsk laxsida
500 gr räkor med skal
2 dl Créme fraiche
2 msk majonäs
1 liten rödlök
½ äpple (Granny smith)
5 Citroner
2 msk hackad dill
Salt, peppar
Flingsalt
Skala räkorna, skala och tärna äpplet
Blanda Créme fraiche med majonäs, hackad lök och dill.
Rör ner räkor och äpple.
Smaka av med färskpressad citron, salt och peppar.
Pensla laxen med olja, krydda med flingsalt och peppar.
När grillen är klar lägger du på laxen med skinnet neråt.
Grilla laxen ca 10-15 min eller tills den har en
innertemperatur på
ca 50 grader. (laxen behöver inte vändas)
Skölj citronerna i ljummet vatten och halvera dem.
Grilla citronhalvornas snittyta några minuter.
Servera laxen med skagensås,
grillade citroner, färsk potatis
och smörstekta
ärtor.
Detta skall jag prova !!
SvaraRaderaHoppas det ska smaka.
Radera