Soppan serverade jag med ett glas rött och en gott surdegsbröd.
Vardagslyx!
300-400 gram nötfärs
2 gula lökar
1 röd paprika
3-4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk färsk hackad salvia
1 msk färsk hackad rosmarin
1 burk krossade tomater
8 dl vatten
2-3 potatisar
2 morötter
3 tärningar köttbuljong (kung markatta)
Salt
Peppar
Olja
Skala och hacka lök (grovt)och vitlök, tärna ner
paprikan, skala och tärna potatisen,
slanta ner morötterna.
Bryn färsen i olja, krydda med salt och peppar.
Rör ner lök, vitlök, paprika, tomatpuré och de färska
kryddorna. Låt fräsa ytterligare en stund.
Häll på krossade tomater, vatten och lägg i potatis,
morötter och buljongtärningarna.
Låt soppan koka ca 10-15 minuter på svag värme eller
tills grönsakerna är mjuka.
Smaka av med eventuellt mer salt och peppar
Servera soppan med
Turkisk yoghurt
gärna smaksatt med lite citronskal, honung, timjan, salt
och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar