Jag har aldrig haft färdigkokt julskinka på julbordet, har faktiskt varit lite anti till det. Men i år har jag fått två julskinkor som present av Scan. En skinka av Rapsgris och deras Gourmetskinka som har vunnit pris, båda färdigkokta.
Jag började att griljera skinkan av Rapsgris.
Jag provade en ny smak på griljeringen. Knaperstekte ett paket bacon av Rapsgris som jag sen mixade tillsammans med lite torrt surdegsbröd, smaksatte bacon- brödsmulet med persilja och citroncest.
Vispade ihop en äggula med ca 1 msk sötstark senap som jag först penslade skinkan med. Pudrade sen skinkan med lite maizena innan jag strödde på mitt smul.
Griljerade skinka på 225 grader tills den fick en fin färg.
Griljeringen blev knaprig och hade en mild smak av citron, tyvärr försvann baconsmaken, tanken var att det skulle finnas lite röksmak. Men jag hade kanske lite för mycket brödsmul i paneringen.
Skinkan var saftig och mycket god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar