Paj är perfekt mat för lata sommardagar.
Den här pajen är lika god
att äta varm som kall, utmärkt att ta med sig på picknick eller till stranden.
Jag har använt mig av chorizo i det här receptet men det går givetvis att
använda salami om man vill. Chorizo är en korv med lite starkare smak och den
karakteristiska röda färgen kommer från röd paprika.
Chorizopaj
4-6 portioner
Ugn 200 grader
3 dl mjöl
125 g smör
3 msk vatten
Mixa mjöl och smör till en grynig massa, gärna i
matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg.
Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter.
Nagga med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
Fyllning
100 gram strimlad (påläggs)
chorizo
150 gram fetaost
Ca 5 dl strimlad purjolök
8-10 stycken strimlade
soltorkade tomater
3 ägg
3 grädde
Riven ost
Olja
Salt, peppar
Fräs purjolöken i olja så
den mjuknar, blanda ner
Salami, fetaosten och
tomaterna.
Lägg fyllningen i
pajskalet.
Blanda ägg och grädde
krydda med salt och peppar.
Häll blandningen över
pajen strö på riven ost.
Grädda pajen ca 25
minuter.
Jag älskar att äta tomat -och gurksallad med någon god dressing till paj.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar