Som jag tidigare har berättat så älskar jag pasta i alla former!
Pastagratäng är en rätt som man kan varieras efter vad
man har i kylskåpet. Den passar också utmärkt i lunchlådan.
Pastagratäng
4 portioner
Ugn 200 grader
Ca 300 gr Pastaskruvar
200 gram rökt sidfläsk eller bacon
1 liten purjolök
2-3 klyftor vitlök
½-1 röd paprika
½-1 grön paprika
2 dl grädde
2 dl mjölk
4 ägg
150-200 gram riven ost.
Olja
Salt
Peppar
(Parmesanost)
(Persilja)
Koka pastan al dente
Tärna ner fläsket/bacon och stek det lätt knaprigt, låt
rinna av.
Skölj och strimla purjolöken, tärna paprikan, skala och
hacka vitlöken.
Fräs grönsakerna några minuter i olja.
Blanda grönsaker, fläsk och hälften av osten med den kokta
pastan.
Lägg det i en smord ugnsform.
Vispa ihop ägg med grädde och mjölk krydda med salt och
peppar.
Häll blandningen över pastan, strö på ost och gratinera
ca 20-25 minuter.
(Vid servering, strö på riven parmesanost och hackad
persilja).
Servera pastagratängen med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar