tisdag 3 maj 2016

Pastagratäng


Som jag tidigare har berättat så älskar jag pasta i alla former!

Pastagratäng är en rätt som man kan varieras efter vad man har i kylskåpet. Den passar också utmärkt i lunchlådan. 

Pastagratäng
4 portioner
Ugn 200 grader














Ca 300 gr Pastaskruvar
200 gram rökt sidfläsk eller bacon
1 liten purjolök
2-3 klyftor vitlök
½-1 röd paprika
½-1 grön paprika
2 dl grädde
2 dl mjölk
4 ägg
150-200 gram riven ost.
Olja
Salt
Peppar
(Parmesanost)
(Persilja)

Koka pastan al dente
Tärna ner fläsket/bacon och stek det lätt knaprigt, låt rinna av.
Skölj och strimla purjolöken, tärna paprikan, skala och hacka vitlöken.
Fräs grönsakerna några minuter i olja.
Blanda grönsaker, fläsk och hälften av osten med den kokta pastan.
Lägg det i en smord ugnsform.
Vispa ihop ägg med grädde och mjölk krydda med salt och peppar.
Häll blandningen över pastan, strö på ost och gratinera ca 20-25 minuter.
(Vid servering, strö på riven parmesanost och hackad persilja).

Servera pastagratängen med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar