måndag 11 juli 2016

Kantarelltoast

Nu har sommarkantarellerna kommit.



Vilken lycka det är när man hittar dessa små godingar. Vi plockade en halvliter kantareller när vi var i skogen, ringde direkt till min mamma för att berätta det. Hon berättade då att hon i nuläget plockat ca tio liter kantareller. Pust!!



















Åkte förbi mamma och fick några liter färdigrensade av henne (skäms nästan).
En del av dessa kantareller hamnade i frysen med det blev också en kantarelltoast till förrätt.


Smörstekte kantarellerna tillsammans med en vitlöksklyfta
och kryddade med salt  och peppar.
Blandade till sist ner färsk persilja.




















Stekte några skivor vitt bröd på båda sidor i gyllenbrunt smör.
Sedan lade jag på några skivor smakrik ost på varje brödskiva som
fick smälta i ugnen på 200 grader.


Toppade toasten med sallad, kantareller och 
picklad rödlök.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar