Lasagne gör man oftast på
köttfärs men i det här receptet har jag använt kycklingfilé och chorizo som är
en smakrik spansk korv. Jag lovar att det kommer att bli en ny vardagsfavorit.
Blir det lasagne över,
stoppa den i lunchlådan för lasagne funkar utmärkt att värma i mikrovågsugn.
Kycklinglasagne 4-6 portioner
Ugn 200 grader
12 lasagneplattor
600 gram kycklingfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
1-1½ dl svarta oliver
50 gram chorizo (pålägg)
Ca 200 gram riven mozzarellaost
Salt, peppar
olja
Strimla kyckling och chorizo.
Dela kärna ur och tärna paprikan, skiva oliverna
Stek kycklingen i olja i en stekgryta, krydda med salt
och peppar.
Rör ner paprika, chorizo och oliver. Låt allt steka någon
minut.
Ställ åt sidan.
Tomatsås
1 rödlök
2-3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 burk krossade tomater (400 gram)
1 tsk honung eller socker
2 msk kycklingfond
Ca 1 tsk sambal oelek
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
Olja
Salt, peppar
Skala och hacka lök och vitlök, fräs löken i olja i en
kastrull tills den är mjuk och glansig.
Tillsätt vin, tomater, fond, honung/socker och sambal
oelek.
Låt tomatsåsen koka ca 10 minuter på medelvärme.
Rör ner grädde och créme fraiche och smaka av med salt
och eventuellt peppar.
Smörj en ugnssäker
form.
Varva tomatsås, kycklingröran och mozzarellaost, börja
och sluta med tomatsåsen.
Strö över ost. Grädda i 40-45 minuter eller tills
lasagneplattorna är mjuka.
Servera lasagnen
med en råkostsallad och eventuellt riven parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar