Smörstekt torsk med dillsås
Ca 600 gram torskfilé
Salt, peppar
Smör
Skär torsken i
portionsbitar lägg dem på ett fat,
Strö över ca 1 tsk salt
och gno in fisken runt om. Låt rimma ca 10 minuter.
Torka fisken torr. Stek
fisken på båda sidor i smör i en stekpanna och krydda med peppar.
Dillsås
Ca 1 dl strimlad purjolök
1 dl vin
1 msk fiskfond
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
Salt, peppar
Dill
Smör
Fräs purjolöken smör tills
den är mjuk och glansig.
Tillsätt vin och låt ca
hälften koka in.
Vispa ihop grädde och
mjölk med mjölet och rör ner i såsen.
Låt småkoka några minuter,
späd eventuellt med mer vätska
om såsen känns för tjock.
Mixa såsen slät, tillsätt hackad dill innan servering.
Servering
2 hårdkokta ägg
Stenbitsrom
Citron
Dill
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar