måndag 23 april 2018

Smörstekt torsk med äggsås

En klassisk husmanrätt i ny tappning.



Smörstekt torsk med dillsås
Ca 600 gram torskfilé
Salt, peppar
Smör
Skär torsken i portionsbitar lägg dem på ett fat,
Strö över ca 1 tsk salt och gno in fisken runt om. Låt rimma ca 10 minuter.
Torka fisken torr. Stek fisken på båda sidor i smör i en stekpanna och krydda med peppar.

Dillsås
Ca 1 dl strimlad purjolök
1 dl vin
1 msk fiskfond
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
Salt, peppar
Dill
Smör



Fräs purjolöken smör tills den är mjuk och glansig.
Tillsätt vin och låt ca hälften koka in.
Vispa ihop grädde och mjölk med mjölet och rör ner i såsen.
Låt småkoka några minuter, späd eventuellt med mer vätska
om såsen känns för tjock.
Mixa såsen slät, tillsätt hackad dill innan servering.

Servering
2 hårdkokta ägg
Stenbitsrom
Citron
Dill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar