Många nyårslöften handlar om att äta nyttigare och
röra på sig mera.
Många förespråkar också att man ska ha minst en köttfri måltid i veckan så varför inte prova denna vegetariska gryta med limeyoghurt.
Många förespråkar också att man ska ha minst en köttfri måltid i veckan så varför inte prova denna vegetariska gryta med limeyoghurt.
Vegetarisk böngryta
4 portioner
1 dl riven morot
1 dl riven rotselleri
1 dl hackad lök (1-2 lökar)
2-3 hackade vitlöksklyftor
2 paprika (gärna olika färger)
1 purjolök (det vita)
½-1 squash
2 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
Ca 400 gram vita bönor (1 burk)
1 msk honung
2 msk grönsaksfond
1-1½ tsk sambal oelek
Olja
Salt, peppar
Fräs morot, rotselleri, vitlök och lök i olja i en gryta utan att det tar färg.
Dela, kärna ur och tärna paprika och zucchini i lite
större bitar,
skiva purjolöken, låt grönsakerna fräsa med i grytan.
Häll på vin, krossade tomater, fond, honung och sambal
oelek.
Låt grytan puttra ca 10-15 minuter eller tills grönsakerna
är mjuka men fortfarande spänstiga.
Häll av och skölj bönorna, rör ner bönorna i grytan och smaka
av med salt och peppar.
Limeyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 riven vitlöksklyfta
½-1 lime skal och saft.
Honung
Salt, peppar
Blanda yoghurten med övriga ingredienser.
Servera grytan med
limeyoghurten och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar