Men nu räknar jag ner dagarna, för på fredag packar vi bilen för en veckas skidsemester i Italien, pastans förlovade land. Vilken njutning! En tallrik pasta och ett glas gott rödvin därtill.
Kyckling med smak av Italien
Den här pastarätten är beräknad till 4 personer
400 gr Tagliatelle
4 kycklingfileér
4 skivor lufttorkad skinka
(gärna serrano eller någon annan med bra smak)
1 dl gröna oliver
4-5 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
1 vitlöksklyfta
200 gr Philadelphia ost
2-3 dl grädde
Salt, peppar
1. Koka pastan efter anvisningarna på paketet
2. Mixa gröna oliver, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt osten.
3. Skär ett snitt i varje kycklingfilé, och fyll med oströran
linda skinkan runt filén.
linda skinkan runt filén.
4. Stek kycklingen några minuter på varje sida, efterstek kycklingen klar i ugnen på 150 gr
5. Blanda resterande oströra med grädde, låt koka upp, salt och peppra.
6. Blanda såsen med pastan, dela kycklingfilén och servera den ovanpå pasta
Serverad på en tallrik från Bruka Design inköpt på Amatrix i Ekholmen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar