Men nu räknar jag ner dagarna, för på fredag packar vi bilen för en veckas skidsemester i Italien, pastans förlovade land. Vilken njutning! En tallrik pasta och ett glas gott rödvin därtill.
Kyckling med smak av Italien
Den här pastarätten är beräknad till 4 personer
400 gr Tagliatelle
4 kycklingfileér
4 skivor lufttorkad skinka
(gärna serrano eller någon annan med bra smak)
1 dl gröna oliver
4-5 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
1 vitlöksklyfta
200 gr Philadelphia ost
2-3 dl grädde
Salt, peppar
1. Koka pastan efter anvisningarna på paketet
2. Mixa gröna oliver, vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt osten.
3. Skär ett snitt i varje kycklingfilé, och fyll med oströran
linda skinkan runt filén.
linda skinkan runt filén.
4. Stek kycklingen några minuter på varje sida, efterstek kycklingen klar i ugnen på 150 gr
5. Blanda resterande oströra med grädde, låt koka upp, salt och peppra.
6. Blanda såsen med pastan, dela kycklingfilén och servera den ovanpå pasta
![]() |
Serverad på en tallrik från Bruka Design inköpt på Amatrix i Ekholmen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar