Jag använde kravmärkt kött och korv från Blåklint ett lokalt företag i Linköping som har bedrivit ekologiskt jordbruk i mer än tjugo år. Men det går givetvis bra att använda annat kött och korv
2 gula lökar
2-3 morötter
2-3 vitlöksklyftor
1 bit rotselleri, ca 1 dl tärnad
3-4 kryddiga korvar
75 cl rött vin
½ dl japansk soyasås
20 enbär
4 lagerblad
1 msk torkad timjan
Salt
Peppar
Smör/olja
3 dl grädde
ca 1½-2 dl syltlök
Bryn köttet i omgångar i smör/olja i en gryta, krydda med salt
och peppar
Skala och skär lök, vitlök morot och rotselleri i bitar.
Lägg alla grönsaker i grytan tillsammans med köttet.
Häll på vin och soyasås, krossa enbär, smula lagerbladen och
tillsätt i grytan tillsammans med timjan.
Låt koka på ca 1½- 2 timmar under lock tills köttet är mört. Rör
i grytan i bland och späd eventuellt med vatten om grytan känns tjock.
Häll i grädde, skiva korven och stek den i olja, blanda ner korv och
syltlök i grytan och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar