Några gamla bananer i fruktskålen hamnade i en sockerkaka.
Banankaka
2 ägg
2 dl socker
100 gram smör
1 dl mjölk
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 bananer
Baka i smord slät rund form ca 1½ liter.
Smält smöret, häll i mjölken, låt svalna något.
Mosa bananerna
Vispa ägg och socker poröst.
Häll i smörblandningen
Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao
Blanda väl. Häll i smeten i formen,
grädda i 175 grader ca 30-35 minuter.
Låt kallna innan glasyren
Glasyr
125 gram färskost
1½dl florsocker
50 gram smör
Rivet citronskal
Rostad kokos
Rör ihop färskost, smör och florsocker.
Smaka av med rivet citronskal.
Bred glasyren på kakan, strö på kokos
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar