Det finns så många sätt att göra en fläskfilégryta på.
Den här grytan fick fem tummar av fem möjliga av familjen när jag bjöd
på den. Jag har använt mig av dragon i
vinäger (Estragon) som smaksättning, det finns att köpa i de flesta
livsmedelsbutiker numera.
Grytan går snabbt och laga, bra mat efter en dag i skidbacken.
Fläskfilégryta 4 portioner
200 gram champinjoner
En skvätt vitt vin
1 dl créme fraiche
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 msk japansk soja
Ca 1 tsk hackad dragon i vinäger
(Maizena)
1 pkt bacon
Ca 1½ dl Cornichons
(små inlagda gurkor)
Persilja
Salt och peppar
Skär köttet i skivor, bryn köttet i smör på båda sidor i
en stekpanna.
Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
Dela champinjonerna i mindre bitar och fräs dem i smör,
lägg även dem i grytan.
Vispa ur pannan med en skvätt vin.
Rör ner, créme fraiche, grädde dijonsenap, kalvfond, soja
och dragon i grytan.
Låt grytan koka på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med
salt och peppar.
Knaperstek bacon, låt rinna av på papper.
Red eventuellt av grytan med maizena (ca ½-1 msk) utrört
i lite vatten.
Vänd till sist ner Cornichons, hackad persilja och
baconet.
Servera grytan med ugnsrostad potatis eller pasta och en
god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar