Vi har köpte en rök så nu experimenterar mannen och jag..
Räkor har vi rökt vid ett flertal tillfällen med varierande resultat. Röken får inte bli för varm för då blir räkorna sega. Jag köper frysta räkor på lösvikt som jag tinar och sen lägger i en saltlag
(1 dl salt/10 dl vatten) ca 1 timme innan vi röker dem.
Under sommaren har vi tillbringat en del av semestern på sjön men i båten är det begränsade möjligheter att laga mat, vi har två plattor och ingen ugn. Men med lite fantasi kan man laga bra mat även på sjön.
Lunch en solig dag i båten!
Rökta räkor
Baguette
Vitlök
Olja
Guacamole
1-2 avokado
1 tomat urkärnat och tärnad
1-2 strimlad salladslök
1-2 msk gräddfil, créme fraishe
Pressad citron
Riven vitlök
salt och peppar
Mosa avokado, pressa över citron Blanda ner övriga ingredienser
Smaka av med vitlök, salt och peppar
Skiva baguetten stek gyllenbrun i olja och krossa vitlök i en stekpanna på medelvärme.
Toppa brödet med guacamole och rökta räkor.
Servera med en öl eller ett glas vitt vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar