tisdag 30 augusti 2016

Sallad på rostade rotfrukter

Passa på att frossa på svenska rotfrukter. 

Ugnsrosta rotfrukterna blanda ner strimlad salladslök, hackad persilja och ringla över en god dressing.

Ugn 200 grader
4 portioner

Rotfrukter ca 1 kg
Morötter gärna olika färger
Kålrot
Palsternacka
Rödbetor / Polkabetor
Rotselleri
Rödlök
Olja
Salt Peppar
Persilja
salladslök


Skala och dela ner rotfrukterna, lägg alla rotfrukter i en långpanna.
Ringla över olja. Krydda med salt och peppar.
Baka rotfrukterna i ugnen ca 25-30 min eller längre om det behövs.
Vänd rotfrukterna någon gång under tiden.

Dressing
2 msk balsamvinäger
4 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära
1-1½ tsk honung
Salt
Peppar
Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar