Passa på att frossa på svenska rotfrukter.
Ugnsrosta rotfrukterna blanda ner strimlad salladslök, hackad persilja och ringla över en god dressing.
Ugn 200 grader
4 portioner
Rotfrukter ca 1 kg
Morötter gärna olika färger
Kålrot
Palsternacka
Rödbetor / Polkabetor
Rotselleri
Rödlök
Olja
Salt Peppar
Persilja
salladslök
Skala och dela ner rotfrukterna, lägg alla rotfrukter i en långpanna.
Ringla över olja. Krydda med salt och peppar.
Baka rotfrukterna i ugnen ca 25-30 min eller längre om det behövs.
Vänd rotfrukterna någon gång under tiden.
Dressing
2 msk balsamvinäger
4 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven färsk ingefära
1-1½ tsk honung
Salt
Peppar
Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar