onsdag 27 december 2017

Stekt torskrygg med råstuvad potatis


Trött på julmaten?
Vi har ha i alla fall lämnat julmaten bakom oss för denna gång.

Denna fantastiskt goda fiskrätt passar lika bra till vardags som till fest..



Stekt torskrygg med råstuvad potatis och kantareller.
4 portioner

Ugn 150 grader

Ca 600 gram torskrygg
Smör
Salt, peppar








Krydda torskryggen med salt och peppar
Stek torskryggen gyllenbrun i smör på skinnsidan.
Lägg över i ugnssäker form och häll över smöret. Sätt en stektermometer
i fiskens tjockaste del. Ställ i ugnen tills innertemperaturen är 50-52 grader.

Stuvad potatis
800 gram rå potatis (fast sort)
1 dl vittvin
2 dl grädde
2 dl röd mjölk
2-3 dl Strimlad purjolök
500 gram färska räkor (skalade)
Dill
Salt, peppar
Skala och tärna potatisen 1x1 cm, skölj inte potatisen
stärkelsen behövs för att reda stuvningen.
Fräs purjolöken i smör utan att den tar färg, häll på vin och låt det mesta koka in.
Tillsätt potatis, grädde och mjölk.
Koka potatisen på medelvärme tills den är mjuk.
Rör försiktigt hela tiden så potatisen inte kokar fast.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner räkor och dill innan servering.

Servering
200-200 gram stekta kantareller eller annan svamp




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar