Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen. Använd då vätskan från fisken i stuvningen.
Fiskgratäng 4 portioner
Ugn 200 grader
600 gram rödspätta
ca 150 gram skogschampinjoner
ca 2 dl strimlad purjolök
1 dl vitt vin
1 msk fiskfond
3-4 dl grädde
2-3 msk mjöl
Salt, peppar
Smör
Ost
Färska räkor
Dill
Rulla ihop fiskfiléerna och lägg i en smord form. Salt och peppra.
Grovriv hälften av champinjonerna och skiva resterande.
Fräs svampen i smör så vätskan från svampen kokar in.
Tillsätt purjolöken och låt fräsa ytterligare en stund.
Häll i vin och fond låt reducera ner till hälften.
Vispa ihop mjöl och grädde och häll det i kastrullen.
Låt stuvningen koka ihop ordentligt, salta och peppra.
Stuvningen ska vara ganska tjock som fisken avger vätska under tillagningen.
Bred ut stuvningen över fisken strö på ost, tillaga i ugn ca 15-20 minuter.
Lägg på räkor och plockad dill innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar