fredag 12 januari 2018

Fiskgratäng med räkor

Här kommer receptet på fiskgratängen som jag serverade till middag igår.

Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen. Använd då vätskan från fisken i stuvningen.

Fiskgratäng 4 portioner
Ugn 200 grader

600 gram rödspätta
ca 150 gram skogschampinjoner
ca 2 dl strimlad purjolök
1 dl vitt vin
1 msk fiskfond
3-4 dl grädde
2-3 msk mjöl
Salt, peppar
Smör
Ost
Färska räkor
Dill

Rulla ihop fiskfiléerna och lägg i en smord form. Salt och peppra.






Grovriv hälften av champinjonerna och skiva resterande.
Fräs svampen i smör så vätskan från svampen kokar in.
Tillsätt purjolöken och låt fräsa ytterligare en stund.
Häll i vin och fond låt reducera ner till hälften.
Vispa ihop mjöl och grädde och häll det i kastrullen.
Låt stuvningen koka ihop ordentligt, salta och peppra.
Stuvningen ska vara ganska tjock som fisken avger vätska under tillagningen.
Bred ut stuvningen över fisken strö på ost, tillaga i ugn ca 15-20 minuter.
Lägg på räkor och plockad dill innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar