Fläskfilé är enkel festmat som är lätt att tillaga,
tillagar man den sen i ugn inlindad i bacon så blir den saftig och smakrik.
Fylld fläskfilé med tomatsås.
4 portioner
Ugn 150 grader
Ca 600 gram fläskfilé
Salt, peppar
1 mozzarellaost
5-6 strimlade soltorkade tomater i olja
Färska basilikablad
Ca 150 gram bacon
Olja/smör
Skär ett längsgående snitt i fläskfilén, men inte helt
igenom.
Banka köttet försiktigt jämntjockt ca 1 cm, krydda med
salt och peppar
Fördela bitar eller riven mozzarellaost, strimlade
tomater och basilikablad över filen. Rulla ihop filén hårt, rulla in filén sen i
bacon.
Bryn köttet runt om i olja/smör, lägg över köttet i en
ugnsform. Stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 63 grader.
Tomatsås
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika
1 msk tomatpuré
½-1 dl vitt vin
200 gram krossade tomater
(½ burk)
1 msk kycklingfond
1 dl grädde
Salt, peppar
Skala och hacka lök och
vitlök, fräs löken i olja utan att den tar färg.
Tillsätt tomatpuré och
basilika låt fräsa en stund. Häll vin och låt det mesta koka in.
Häll i tomater och fond, låt
koka på medelvärme utan lock ca 10 minuter.
Mixa såsen och tillsätt
grädde, smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar