Nu tar vi en tripp tillbaka till sjuttiotalet för då var denna maträtt populär.
Men den funkar lika bra idag tycker jag.
Köttfärsfylld paprika
4 portioner
Ugn 225 grader
4 Paprikor
Skär av toppen på paprikan, skär bort kärnor ur paprikan
och
på hatten med en skalkniv.
Ställ paprikorna i en oljad ugnsform.
Ca 600 gram köttfärs
1 hackad gul lök
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 tärnad grön paprika
2 msk tomatpuré
1-2 tsk samba oelek
1 dl rött vin
400 gram krossade tomater (1 burk)
150 gram cantadouost, vitlök
1 mozzarella eller riven mozzarella
Salt, peppar
Olja
Stek färsen i olja, salt och peppra.
Tillsätt lök, vitlök, paprika, tomatpuré och sambal oelek
stek ytterligare några minuter.
Häll på vin och krossade tomater.
Låt allt koka samman utan lock på medelvärme
tills nästan all vätska har kokat bort.
(ska vara en köttfärsröra)
Dra grytan från värmen rör ner vitlöksosten.
Fyll paprikan med färsröran, toppa med mozzarella och
hatten.
Stek i ugnen ca 25 minuter eller tills paprikan känns
mjuk.
Jag serverar mina
paprikor med ett gott potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar