Efter att eleverna har blivit dubbade till urmakare följer en trerättersmiddag.
Förrätt
Skagenfylld laxrulle med romsås.
Varmrätt
Helstekt fläskfilé med kantarellsås serverad med potatisgratäng
Dessert
Vaniljpannacotta med rabarber
Det kändes skönt att sluta lite tidigare på fredagen för att kunna åka hem och sola några timmar. Tyvärr var det för varmt att sola så jag hamnade i skuggan på altanen.
Även om jag inte har haft tid att blogga så har vi både lagat och ätit mat i Hagbacken under den gångna veckan.
Tallriken är ett loppisfynd. Älskar att leta efter porslin på loppisar. |
Köttfärslimpa med tomatsås, stekt poatis och grönsaker.
Många tycker att det är svårt att göra sås. Men det är det inte! Gör en djupdykning i ditt kykskåp och se vad det innehåller. Du kan använda senap, tomat, gelé, marmelad och varför inte färsk frukt.
Den här såsen är gjort av cocktailstomater som har fräst tillsammans med gul lök tillsatte därefter vitt vin som fick reducera ner något samt grädde..
Såsen fick småkoka tills tomaterna började mosa sig. Mixade och kryddade med salt och peppar.
Vill man ha mer sting i såsen kan man använda chili, vitlök eller varför inte färska örter...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar