söndag 28 juli 2013

Smörgås med Salami och Brieost

Får jag fresta med en mumsig lunchsmörgås?


















Smörgåsen är fylld med,
Romansallad
Salami
Solmogna tomater
krasse
Brieost.
Italiensk salladkrydda
  • Börja med att ringla olivolja av god kvalitet på smörgåsen, i det här
    fallet har jag använt frallor som jag bakat själv. De är av typen surdegsbröd.
    Men det går bra att använda ciabatta eller baguette.
  • Stek på medelvärme i stekpanna eller grilljärn tills de börjar få en stekyta
    runt kanterna.
  • Fyll smörgåsen med sallad, salami, solmogna tomater och till sist brieost.
  • Strö över krasse, ringla gärna över mer olivolja.
  • krydda med italiensk salladkrydda eller någon annan örtkrydda.
  • Lägg på locket

Brieosten smälter lite och blir härligt kladdig när man lägger det varma brödet ovanpå den.

Servera den gärna med en kall öl.. Jag lovar att det är mycket mumsigt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar