tisdag 16 juli 2013

Kasslergryta

Den här veckan har vi en inneboende..


















Min dotters katt.
Katten var endast fyra veckor när min dotter tog hand om den.
Vi trodde aldrig att den skulle överleva, men hon flaskmatade den tills den kunde
äta själv och idag är det en klump på ca fem kg.
Han är en mycket bortskämd innekatt med många egenheter.
 
MAT!
I går hade vi kassler på menyn.
 



















 4 port.
600 gr kassler
Smör/olja
2 medelstora paprikor
(gärna olika färg)
1 medelstor purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1 förpackning fryst mango eller
(1 burk ananas, delad i bitar)
3 dl grädde
Ca ½ dl sötsur sås
Salt och peppar
  • Strimla kasslern, fräs i smör/olja i en gryta utan att den tar färg.
  • Skala och hacka vitlöken.
  • Strimla paprika och skiva purjolöken.
    (det vita på purjolöken)
  • Blanda ner vitlök och grönsaker i grytan
    och låt allt fräsa ytterligare en stund.
  • Tillsätt sedan mangon eller (den avrunna ananasen)
  • Häll i grädde, låt grytan småkoka på svag värme ca 10 min.
  • Smaksätt med sötsur sås, salt och peppar.
Servera grytan med kokt färsk potatis eller ris.
Grytan passar utmärkt i lunchlådan..

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar