Vad passar bättre att äta en sommardag, en stuvad potatis
och varmrökt lax.
1 liten gul lök
vitt vin
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk smör
2-3 msk vetemjöl
kokt kall färsk potatis
salt och peppar
dill
- Skala och finhacka löken
- Fräs löken i smör utan att det tar färg
- Tillsätt lite vitt vin, låt vinet reducera något.
- Vispa ihop mjöl och mjölk
- Häll mjölkblandningen över löken och tillsätt även
grädden. - Låt koka upp på svag värme, låt sjuda ca 10 min
- Rör om i kastrullen så det inte fastnar.
- Krydda med salt och peppar och tillsätt dill
- Tärna och tillsätt potatisen
- Späd eventuellt med mer mjölk om stuvningen
känns för tjock.
Den varmrökta laxen har vi handlat på en gård utanför Loftahammar.
Nu en stund framför TV:n innan det är dags för sängen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar