Idag serverade jag rödbetorna som en förrätt tillsammans med varm getost.
Mannen i huset fick erkänna att det "faktiskt var jättegott!"
Rödbetor
Chevré (getost)
Solrosfrön
Balsamico creme/sirap
Ruccola sallad
Olja
Salt och peppar
- Gnid in rödbetorna i olja, krydda med salt och peppar.
ugnrosta dem i 200 gr till de är mjuka. Låt kallna. - Rosta solrosfrön i en stekpanna.
- Skala rödbetorna och skiva dem tunt.
- Lägg upp rödbetsskivorna på en tallrik, ringla över balsamico.
- Lägg därefter på ruccolasallad och rostade solrosfrön.
- Lägg skivor av osten på en plåt med bakplåtspapper och kör dem
i ugnen några minuter på grillvärme 200 gr. - Toppa med en skiva varm Chevré.
- Servera...
med det syrliga från chevrén och det nötiga från solroskärnorna.
Söndagskvällen ska vi avsluta med en liten drink i solnedgången.
Imorgon jobbardag...
Monika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar