Men nu är det en ny vecka och förhoppningsvis kommer det inte mer snö så vägarna är gångbara.
När man har mat och vin som sitt intresse och en kropp med noll fettförbränning kan det vara tufft med vikten ibland. För mat ska lagas med smör, grädde och kärlek.
Men vi startar veckan med lite lättare mat. Köttbullar i tomatsås och pasta, tomatsås har inte tillhört mina favoriter, men gjord på färska tomater, selleri, olja och bra kryddad är det faktiskt gott.
Köttbullar 4 port.
ca 500-600 g blandfärs 70/30
½ dl havregryn eller ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 lök
1½ tsk salt
1 krm peppar
1 knippe persilja
Rivet skal av ca en ½ citron
(smaka er fram)
smör/olja att steka i
- Blanda havregryn och mjölk i en skål och låt stå en stund och svälla.
- Skala och hacka löken fint
- Hacka persiljan
- Blanda färsen med havregryns blandningen, ägg och persilja
- Tillsätt riven citron, salt och peppar
- Rulla bollar och stek i smör/olja
Tomatsås
4-5 stora färska tomater (riktigt mogna)
1 selleristjälk
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
½ chili
2 msk tomatpure
1 skvätt vitt vin
Salt
Peppar
½-1 tsk socker
(Örter)
- Börja med att skålla och skala tomaterna.
(gör ett kryss i änden på tomaten och lägg dem i kokande vatten
tills skalet släpper, ta upp dem och låt dem rinna av) - Skala och hacka löken, vitlöken.
- Dela, kärna ur och hacka chilin.
- Dela sellerin i mindre bitar.
- Fräs lök, selleri, vitlök och chili i mycket olivolja i en gryta utan att den tar färg
- Tillsätt tomatpure och låt den fräsa med en stund.
- Häll på vin och låt en del koka in.
- Tärna tomaterna och lägg i dem i grytan.
- Låt tomatsåsen puttra 15-20 min. Rör så det inte fastnar
- (Mixa såsen) om du vill ha en slät sås.
- Smaka av tomatsåsen med lite socker
- Krydda med salt och peppar (örter)
Servera tomatsåsen med pastan, köttbullarna och mycket parmesanost och olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar